fietssage Spanje

Op fietsstage in Spanje met je club

De bestemming Sagra zal je waarschijnlijk niet zo veel zeggen, Calpe daarentegen is alom gekend als prachtige fietsbestemming!

Calpe wordt omringd door de bergketen van de Sierra de Aitana. Het is volgens kenners de mooiste regio aan de Costa Blanca, met enkele bekende beklimmingen zoals de Coll de Rates, Port de Tudons en de Guadelest.

Calpe en omstreken staat al langer gekend als fietsregio bij uitstek waar menig profwielrenner, amateurwielrenner en wielertoerist vele fietskilometers hebben afgereden.

De regio heeft een zeer uitgebreide keuze van fietsnetwerken gaande van licht heuvelend tot stevig klimwerk. Calpe is bovendien vanwege zijn ideale klimaat en mooie wegennet zeer geliefd bij de wielrenners.

Tijdens de tochten kom je door pittoreske kleine dorpjes en kan je genieten van prachtige vergezichten.

Sagra, gelegen op boogscheuten van het bekende Calpe (27 km) en Dénia (19 km), zal de uitvalsbasis zijn om deze geweldige regio te verkennen.Ook Benidorm is zeker te doen met de fiets (46 km)!

Sagra biedt je de perfecte combinatie van het dorpsleven en het rustige uitzicht op het platteland. Sagra is een klein dorp in het binnenland en beschikt over een eigen bakkerij, slagerij, apotheek, gemeentelijk (openlucht)zwembad,…

Zo geniet je na een dag op de fiets van de rust.