wandelen in Spanje

Wandelen in Spanje

Spanje behoort tot de meest populaire vakantielanden van Europa. Ook voor wandelreizen is Spanje al jaren een zeer geliefde bestemming. En dat is niet zo gek, want naast véél zon biedt Spanje je schitterende wandelroutes door indrukwekkende landschappen en dorpjes.

Geniet van het heerlijke eten en de relaxte sfeer in dit land.

Ook Sagra biedt heel wat bewegwijzerde wandelroutes.

Spanje bezit een heerlijk en goed wandelklimaat

Tijdens je wandelreizen door Spanje geniet je van aangename temperaturen zowel in het voorjaar als in het najaar, dan is het in deze periodes heerlijke wandelen in Spanje. In deze periodes zijn de temperaturen rond de 20 graden. In de zomermaanden kan het soms te heet zijn om te wandelen, maar dan vind je aan de kustlijn (op 12km van Sagra) zeker die verfrissende zeebries.

Waarom wandelen in Spanje?

Spanje is het op een na meest bergachtige land van Europa. Ongeveer 24% van zijn oppervlakte ligt meer dan 1000 meter boven de zeespiegel. De uitzichten zijn gegarandeerd.

Het is de thuisbasis van een groot aantal prachtige natuurgebieden, zoals de 15 nationale parken en de biosfeerreservaten. In feite is Spanje het land met de op één na grootste biosfeerreservaten ter wereld.

Natuurreservaat Marjal Pego-Oliva

Op een 10-tal kilometer van de B&B ligt het natuurreservaat Marjal Pego-Olivia. Daar geniet je van de heerlijke natuur, de rust en omgeving.

Het natuurreservaat Marjal Pego-Oliva is een uitgebreid natuurgebied begrensd door de bergketens van Mostalla, Segària en Migdia. Het gaat om een oude lagune die door de uitgestrekte duinenrij wordt gescheiden van de zee.

Het kristalheldere water overspoelt het park en doet allerlei bronnen en de rivieren Bullent y Molinell ontspringen, wat aanleiding geeft tot spectaculaire landschappen.