fietsen in Spanje

5 tips om te fietsen in Spanje

Of het nu professionele wegwielrenners zijn, die de Costa Blanca van het noorden gebruiken als een wintertrainingscentrum, of mountainbikeliefhebbers die op pad zijn door de Sierra Nevada, Spanje biedt een overvloed aan interessante routes door adembenemend terrein.

Hier zijn enkele dingen waar je rekening mee moet houden voordat je je op de populaire fietswegen van Spanje begeeft.

Kies je periode

Spanje kan tijdens de zomermaanden (juni tot september) super heet worden. Gedurende deze tijd is het gebergte de enige plaats die echt geschikt is om in Spanje te fietsen, of ga naar de koelere kustlijn.

Op 12km van Sagra vindt je al de koele zeebries!

Het weer begint vanaf september af te koelen en in december is het tot ongeveer februari “koud” in het noorden en midden van het land.

Maart tot mei is de beste tijd van het jaar om te fietsen in Spanje, met milder, warm weer in het hele land.

Wees je bewust van veiligheidsrisico’s

Voor een groot deel is fietsen in Spanje relatief veilig, met goed gemarkeerde routes en brede fietspaden op drukkere delen van populaire fietsgebieden.

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om veiligheid voorop te stellen door altijd de regels van de weg te volgen en een helm te dragen. Het is ook een goed idee om een ​​ID bij zich te hebben in geval van een ongeluk.

Zorg ervoor dat je jouw medische verzekeringsgegevens, jouw verblijfsplaats en belangrijke contactnummers bij je hebt.

Wees economisch met je verpakking

Afgezien van de voor de hand liggende essentiële fietsuitrusting, zoals fietsbroek, helm, handschoenen en een zonnebril, is het een goed idee om de volgende items mee te nemen voor extra comfort en prestaties:

– Een zonnebrandproduct van goede kwaliteit met een hoge beschermingsfactor;

– Een licht waterdicht jack in geval van regen;

– Een nauwsluitende jersey of synthetische top die niet in de wind zal klapperen. Het kan koud zijn in de ochtend en de avond;

– Ten minste twee waterflessen.

Kies de juiste fiets voor jouw bestemming

Fietsen in Spanje kan betekenen dat je jezelf verliest op een slingerend onverhard pad, een ruige bergpas verkent, door een klein stadje met licht verkeer en geplaveide straten of een goed geplaveide stedelijke weg met brede fietspaden raakt.

Dus de route die je kiest, bepaalt welk type fiets je nodig hebt.

Samen met jou bekijken we welke fiets het meest geschikt is voor jouw avontuur. We stellen de fiets ook af op jouw lengte, zodat je klachten aan de rug voorkomt.

Je kan ook je eigen fiets(en) meebrengen, en daarvoor is plaats voorzien op de kamers.

Verlaat het huis niet zonder …

Een bandenreparatieset en een kleine pomp zijn essentieel, net als een reserve binnenband. Bedek de reserveband in babypoeder om ervoor te zorgen dat deze gemakkelijk in jouw band glijdt.